Μπιφτέκια Καρπάθου με Φέτα

Συστατικά

650γρ κιμά άπαχο μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι τριμένη ελληνική φέτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα απλού ψωμιού ή (1 μουσκεμένη φέτα ψωμί)
1 ολόκληρο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτά να σφίξουν.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο, πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς να τα πιέζουμε με τη σπάτουλα γιατί θα χάσουν τα υγρά τους.
Αν τα ψήσετε σε ταψάκι στο φούρνο, φροντίστε να τα βάλετε στο κέντρο, σε θερμοκρασία 180°C στον αέρα και ψήστε για 35 λεπτά να μην σας ξεραθούν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με άφθονη σαλάτα ή πατατούλες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚρασάτο Χοιρινό
Επόμενο άρθροΓεμιστές Ντομάτες