Υλικά
1 μεγάλο κολοκύθι
2 αυγα
1 μεγάλο καρότο
300 γραμμάρια νιφάδων βρώμης
150 γραμμάρια γκουντα
50 γραμμάρια παρμεζάνας
1 κουταλάκι του γλυκού Θυμαρι
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
2-3 πρεζες φρέσκου αλεσμένου πιπεριού
2-3 πρέζες αλατιού
1 χούφτα φύλλων βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε 1 μεγάλο κολοκυθάκι, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.
Ανακατέψτε 2 αυγά σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν όλα τα συστατικά.
Τρίβουμε 1 μεγάλο καρότο και το προσθέτουμε στα αυγά.
Αδειάστε 150 γραμμάρια Gouda και 50 γραμμάρια παρμεζάνας και ανακατέψτε τα επίσης.
Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το κολοκυθάκι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα πάντα μαζί με ένα ξύλινο κουτάλι.
Πιέστε το κολοκύθι 2-3 φορές για να το αποστραγγίσετε και να το προσθέσετε στο μείγμα.
Φτιάξτε μπιφτέκια 1-2 εκατοστά πάχους ανάμεσα στις παλάμες σας.
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Βάλτε τα για να τα τηγανίσετε σε μια μέση προς υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με γιαούρτι 2% λιπαρά και μια σαλάτα από φρέσκο μαρούλι και ντοματίνια με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικου.