Μπιφτέκια Μελιτζάνας

Υλικά για 2 άτομα

1 μελιτζάνα
30 γρ τυρί παρμεζάνα
2 φέτες ψωμί
βασιλικός
λιωμένο σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο

Πώς να φτιάξετε μπιφτέκια μελιτζάνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την παρμεζάνα, το ψωμί μουσκεμένο με λίγο νερό και καλά στυμμένο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το σκόρδο και αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
(Αν το μείγμα φαίνεται πολύ μαλακό, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά για να το συμπιέσετε λίγο, δεν το χρειάστηκα.)

Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη και σχηματίζουμε τα 2 μπιφτέκια.
Πιέζουμε καλά το μείγμα, ώστε να γίνουν τα μπιφτέκια συμπαγή.
Στη συνέχεια τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
Ροδίζουμε τα μπιφτέκια μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές (προσοχή όταν τα γυρίζουμε, είναι λίγο ευαίσθητα).
Στη συνέχεια, ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα και σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ: https://www.misya.info/

Προηγούμενο άρθροΦρέσκια σαλάτα λάχανο με σως γιαουρτιού 🥗!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με τυριά