Συστατικά:

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1-2 κολοκυθάκια
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό
3 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
3 κουταλάκια του γλυκού βασιλικού
1 αυγό
1 πλήρες κσ κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Επικάλυψη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγα
Σάλτσα (Προαιρετικά)
20 γραμμάρια βουτύρου
1 κσ αλεύρι
περίπου 1 + 1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι
1 κύβος ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι λευκό κρασί (200ml)
1 κου.σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα τομάτας
2 κουταλιές της σούπας κετσαπ

Παρασκευή:
Τρίψτε στο τρίφτη τα Κολοκυθάκια και τα καρότα


Σε ένα βαθύ τηγάνι με ζεστό λάδι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λαχανικά και τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν μαλακά τα λαχανικά και να εξατμιστεί το υγρό. Αφήστε να κρυώσει

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέστε το κιμά, τα τηγανητά λαχανικά και όλα τα άλλα συστατικά. Συνδυάστε καλά, αναμίξτε για περίπου 3 λεπτά.
Σχηματίζετε μικρά μπιφτέκια και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού.
Κάθε μπιφτέκι το βουτάτε βουτά σε ένα χτυπημένο μείγμα αυγών, μετα φρυγανιά

και τηγανίζουμε κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά. Όταν γίνεται το βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το λάδι.

Γρήγορη σάλτσα (προαιρετικα)

Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι και τηγανίζουμε ανακατεύοντας όλη την ώρα. Προσθέστε αργά νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέστε αλάτι, το ζωμό λαχανικών και το κρασί. Ανακατεύετε με ένα σύρμα συνέχεια, έτσι δεν θα καταλήξετε με σβώλους στη σάλτσα.
Τώρα προσθέστε σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη και κέτσαπ. Ανακατέψτε καλά, αν είναι πάρα πολύ παχύ μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό