Αυτή η συνταγή για Μπιφτέκια με κόκκινη σάλτσα συνδυάζει ζουμερά μπιφτέκια γεμάτα γεύση με μια πλούσια και αρωματική σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα τους μαγέψει όλους!
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, βεγκέτα, ρίγανη, δυόσμο, μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/4 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
Για τη σάλτσα:
5 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Μπιφτέκια:
Βάλτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο ψωμί, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και την τριμμένη ντομάτα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάστε το μείγμα σε στρογγυλά μπιφτέκια.
Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια-ψηλή φωτιά.
Ψήστε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Σερβίρισμα:
Βάλτε τα ψημένα μπιφτέκια σε μια πιατέλα.
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα μπιφτέκια.
Σερβίρετε ζεστά με γαρνιτούρα από φρέσκο μαϊντανό.
H συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο
Τα μπιφτέκια φωλιά με τυριά στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μου. Είναι ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως μεζές.
Τα μπιφτέκια είναι φτιαγμένα από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά, και συνήθως περιέχουν και λίγο ψωμί, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά και μυρωδικά. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως το κίτρινο τυρί, η φέτα ή το κασέρι.
Τα μπιφτέκια ψήνονται στο φούρνο, και καθώς ψήνονται, δημιουργούν μια ωραία κρούστα. Το τυρί λιώνει και γίνεται χρυσαφένιο, και τα μπιφτέκια γίνονται ζουμερά και πεντανόστιμα.
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη σε γάλα
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ρύζι με κουρκουμά
1 φλιτζάνι ρύζι με λαχανικα
2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη ψίχα ψωμιού, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάστε 10 μπιφτέκια σε σχήμα σχήματος δαχτυλίδι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί τσένταρ και τη φέτα.
Βάλτε λίγο από το μείγμα τυριών στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού.
Σχεδιάστε ένα άνοιγμα στο μπιφτέκι, ώστε να φανεί το τυρί.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και το τυρί να λιώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το ρύζι με κουρκουμά.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τον κουρκουμά και το αλάτι.
Προσθέστε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά.
Σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Αφήστε το ρύζι να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τα μπιφτέκια φωλιά με το ρύζι με κουρκουμά και λίγο επιπλέον τυρί τσένταρ.
Tips
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των μπιφτεκιών 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των μπιφτεκιών 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο.
Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου.