Υλικά:
600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
3 φέτες ψωμί (μουλιασμένες και στυμμένες)
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο με τα υγρά του)
Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
Ρίγανη
Μπαχάρι τριμμένο
Πάπρικα
Μπούκοβο (κατά προτίμηση)
Κρεμμυδόσκονη
Ελαιόλαδο
3 μεσαίες πατάτες (κομμένες σε ροδέλες)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Σκορδόσκονη
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ζύμωσα το κιμά ανάμεικτο,τις φέτες ψωμιου μουλιασμένες και στυμμένες, αυγό, το κρεμμύδι τριμμένο με τα υγρά
του, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο, πάπρικα, λίγο μπούκοβο που μας αρέσει, κρεμμυδόσκονη και ελαιόλαδο.
Έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα να τραβήξει
Εκοψα 3 πατάτες σε ροδέλες( για να ψηθούν ταυτόχρονα με τα μπιφτέκια),τις αλατοπιπέρωσα,μουστάρδα, ρίγανη και μπόλικη σκορδόσκονη.
Τις ανακάτεψα καλά να πάρουν όλα τα υλικά και τις έβαλα στο ταψί μου.
Έριξα ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό.
Έπλασα τα μπιφτέκια,τα έβαλα πάνω στις πατάτες, σκέπασα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και έψησα στους 170 β.αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζω και ψήνω άλλα 20 λεπτά γυρίζοντας τα μπιφτέκια να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά.
Καλη Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου