Αφράτα Τσουρεκάκια

Είναι τέλεια για πρωινό, brunch, ή ακόμα και για ένα απογευματινό κολατσιό. ☕ Ευχαριστώ όποιον έφτιαξε αυτά τα υπέροχα τσουρεκάκια! Σίγουρα θα φέρουν χαρά και ζεστασιά σε όσους τα τυχερά γευτούν.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 αυγά
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα (προσαρμόστε ανάλογα)
125 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλία
Λίγο μαχλέπι-κακουλέ-μαστίχα σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, τα αυγά, το αλάτι και το σπορέλαιο.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε τη ζύμη και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά ίσα κομμάτια.
Φτιάχνουμε από κάθε κομμάτι μια μπαλίτσα και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.


Φτιάχνουμε από κάθε μπαλίτσα κορδόνια και τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε τα τσουρεκάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αλείφουμε τα τσουρεκάκια με κρόκο αραιωμένο με νερό.


Ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C με αντιστάσεις και μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou και η εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΚουλούρα της Λαμπρής: Σύμβολο ελπίδας και χαράς
Επόμενο άρθροΠρασοσπανακοπιτα Σφολιάτας