Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά των παραδοσιακών μπιφτεκιών;
Ακόμα κι αν δεν έχετε σχαροτήγανο, μην στεναχωριέστε! Με αυτή τη συνταγή, θα απολαύσετε τα πιο ζουμερά και γευστικά μπιφτέκια, ψημένα στο φούρνο, που θα σας θυμίσουν τα αγαπημένα σας ταβερνάκια.

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσια ελιά
Η ψίχα από μισό κιλό ψωμί, μπαγιάτικο
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά ξύδι
Λίγη ρίγανη
Λίγο μαϊντανός
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αφού μουσκέψουμε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού και την στραγγίσουμε καλά, την προσθέτουμε στον κιμά. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρεμμύδι στο multi και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μαζί με τον μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), τη ρίγανη, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσουμε ένα μείγμα με την επιθυμητή πυκνότητα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, αναστρέφοντάς τα μία φορά στη μέση του χρόνου.
Αφού βγάλουμε τα μπιφτέκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα της αρεσκείας μας, πατάτες τηγανητές ή ρύζι και στίβουμε από πάνω φρέσκο λεμόνι για μια δροσιστική νότα.

Tips:

Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά λίγο σκόρδο ή μουστάρδα.
Αν θέλετε πιο τραγανά μπιφτέκια, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο τριμμένο τυρί πριν τα ψήσετε.
Για να αποφύγετε να κολλήσουν τα μπιφτέκια στο ταψί, αλείψτε τα ελαφρά με λάδι πριν τα ψήσετε.