Ρολό Κιμά με τυριά

Συστατικά

για τη ζυμη
αναμικτο κρεας (μοσχαρι και χοιρινο) 500 γρ
αυγα 4
ψωμι μπαγιατικο τριμμένο στο μπλεντερ 100 γρ
αλατι όσο θέλετε
μαϊντανος 1 ματσακι (εγω έβαλα και κάτι σεσκουλα που είχα)
σκορδο 1 σκελιδα
100 γρ Κεφαλογραβιέρα
εξτρα παρθενο ελαιολαδο
Αλάτι δοκιμάστε

για τη γεμιση
Προσούτο ή μπεικον ή ζαμπόν φέτες 150 γρ
Μετσοβόνε καπνιστό σε φετες 150 γρ

για συνοδευτικό πατάτες
πατατες 800 γρ
δενδρολιβανο
μερικα κλαδακια
εξτρα παρθενο ελαιολαδο
Αλατι
πιπερι

Πως να φτιαξετε το ψητο ρολό

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη κιμά.Προσθέστε το μπαγιάτικο ψωμί
Προσθέστε επίσης τα αυγά και το αλάτι. Αρωματίζουμε με σκόρδο και μαϊντανό, ψιλοκομμένο και μετά προσθέτουμε και λίγο λάδι. Προσθέστε τριμμένο κεφαλογραβιέρα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αναμειχθούν τα υλικά. Πολτοποιήστε καλά τη ζύμη για να γίνει ομοιόμορφη.

Απλώνουμε το μείγμα του κρέατος σε ένα φύλλο λαδόκολλας και πλάθουμε σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους περίπου 1 εκ.
Γεμίζουμε βάζοντας τις λεπτές φέτες του ψημένου προσουτο στα 2/3 της επιφάνειας.
Προσθέστε επίσης τις φέτες του καπνιστου τυριού, αφήνοντας μερικά εκατοστά χώρο στο πάνω μέρος. Χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος, αρχίστε να τυλίγετε σφιχτά το ρολό.
Αφού αποκτήσετε το κλασικό κυλινδρικό σχήμα, το πλάθετε με τα χέρια σας και σφραγίζετε καλά τις άκρες. Βάλτε το ρολό σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Βουρτσίστε την επιφάνεια με λάδι χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.

Ψήνουμε το ρολό στους 200°C για 20 λεπτά περίπου, το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε γύρω-γύρω τις πατάτες αλατοπιπερωμένες με λάδι, αλάτι και δεντρολίβανο.
Τα απλώνετε καλά και ξαναβάζετε το ρολό στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά.
Όταν απομένουν λίγα λεπτά για να τελειώσετε το μαγείρεμα, ανοίξτε το φούρνο και ελέγξτε ότι το ρολό είναι μαλακό και ότι το κρέας έχει βγαλει τα υγρά του.
Αν όχι, αφήστε το να ψηθεί λίγα λεπτά ακόμα, για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί τόσο μέσα όσο και έξω. Βγάζουμε το ταψι από το φούρνο, το αφήνουμε να δέσει για λίγα λεπτά, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τις πατάτες.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαπαρδέλες με γαρίδες και σάλτσα Αlfredo
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε γιαουρτόπιτα σιροπιαστή με σαντιγί γιαουρτιού: Βήμα προς βήμα οδηγίες