Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι, μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκελαιο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από ένα 🍊 . Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού.
1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ή χλιαρό νερό.
1 φλυτζάνι ζάχαρη,
1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές μουσκεμμένες σε ζεστό νερό
2 ,5 φλυτζάνια αλεύρι καλαμποκιού και
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
2 βανιλιες
Εκτέλεση
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε τον χυμό με την σόδα ,τις βανίλιες και το αλεύρι. Τις σταφίδες τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι πριν τις ενσωματώσουμε στο γλυκό.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη όταν κρυώσει.