Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά 👇
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι
Στο τέλος 👇
2 βανίλιες
2 κσ βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
200 γρ βούτυρο για τα φύλλα
Ψήσιμο 🔥 στους 180 βαθμούς για 35′ περίπου
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα!!!
Εκτέλεση:
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά σε μπολ σκεπασμενη με μεμβράνη που να εφαπτεται της κρεμας.
Συναρμολόγηση:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 24×35 εκ.
Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ραντιζοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και αυτά.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα ώστε να αγκαλιάσουν την κρέμα.
Ραντίζουμε με ότι βούτυρο μας έχει απομείνει.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε την μπουγάτσα για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλο βηρυτού αντί για φύλλο κρούστας.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο φύλλο κρούστας μπορείτε να τυλίξετε την μπουγάτσα με μεμβράνη και να την
καταψύξετε. Όταν θελήσετε να την φάτε την βγάζετε από την κατάψυξη και την ψήνετε.
Καλή σας όρεξη!