Υλικά:

200 γραμμάρια φέτα (κομμένη σε κυβάκια)
1 μεγάλη ντομάτα (κομμένη σε ροδέλες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1/2 κγ ρίγανη
1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)

Ψωμάκι για σερβίρισμα

Εξοπλισμός:
Πήλινο σκεύος

Εκτέλεση:

Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε λειτουργία αέρα.

Κοβετε τη φέτα σε κυβάκια.
Κόψτε τη ντομάτα σε ροδέλες.
Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες.

Στο πήλινο σκεύος, τοποθετήστε πρώτα τις ροδέλες ντομάτας.
Τοποθετήστε και τις φέτες κόκκινης πιπεριάς απο πάνω.
Προσθέστε τα κυβάκια φέτας πάνω από τις ντομάτες.
Ρίξτε το ελαιόλαδο πάνω από τη φέτα και τις ντομάτες.
Πασπαλίστε με μπούκοβο ριγανη και πάπρικα.

Ψήσιμο:

Τοποθετήστε το πήλινο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι η φέτα να αρχίσει να λιώνει και να πάρει ένα χρυσόχρωμο χρώμα.

Ενώ το μπουγιουρντί ψήνεται, ψήστε το ψωμάκι στον φούρνο ή στο τοστερ μέχρι να γίνει κριτσανιστό.
Αφού το μπουγιουρντί είναι έτοιμο, σερβίρετέ το αμέσως με το ψημένο ψωμάκι.