Μπουγιουρντί Πικάντικο

Συστατικά

Τυρί φέτα 450γρ, θρυμματισμένο
220 γραμμάρια τυρί γκούντα, τεμαχισμένο
1-2 ντομάτες, λεπτές φέτες
2 καβουρδισμένες κόκκινες πιπεριές, από το βάζο, στραγγισμένες και σε κύβους
2 πιπερίτσες
1 πρέζα θρυμματισμένων νιφάδων κόκκινου πιπεριού
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Πίτα, ψωμί ή φέτες λαχανικά για σερβίρισμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Βρέξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20 x 20 εκ και απλώστε τις μισές φέτες ντομάτας στο πιάτο.
Γεμίστε με το θρυμματισμένο τυρί φέτα και πασπαλίστε το μισό της ρίγανης από πάνω.
Πασπαλίζουμε το μισό τυρί γκούντα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές.
Από πάνω πασπαλίστε τυρί γκούντα. Τοποθετήστε τα 2 πιπεριτσες πάνω και πασπαλίστε την υπόλοιπη ρίγανης και νιφάδες και κόκκινου πιπεριού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο κέντρο του προθερμασμένου φούρνου για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάστε και ενεργοποιήστε το στοιχείο ψησίματος και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Παρακολουθήστε προσεκτικά, ώστε να μην καεί. Σερβίρετε με πίτα, φρυγανισμένο ψωμί ή μερικά λαχανικά.

Απολαύστε!

Η Συνταγή είναι από το Dimitras Dishes