Μπουρέκια με φέτα και γιαούρτι

Υλικά

Φυλλο κρούστας ή βυρητου 500 g

Αλλειμα φύλλων
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια στερεό γιαούρτι (ελληνικό)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τν γέμιση
Φέτα τυρί – 300 g
αυγά – 4 τεμάχια
Γιαούρτι – 200 g
λάδι – 1/2 φλιτζάνι
μπέικιν πάουντερ – 10 g
αλάτι – κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα κατάλληλο μπολ, ετοιμάζετε το μείγμα ανακατευοντας όλα τα υλικα για την επικαλλυψη των φύλλων

για την γέμιση
Πρώτα, θρυμματίστε το τυρί, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε αλάτι ανάλογα με τη γεύση. Ανακατεύετε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Πιάνετε ένα φύλλο το διπλώνετε διαγωνίως για να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο και το αλείφετε με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της επικαλλυψης όλα το φύλλο


Διλπώνετε τις δύο άκρες για να φτιάξετε ένα φάκελο και ελλειφετε πάλι,

βάλτε άλλη μια κουταλιά από το μείγμα στην φαρδια πλευρα και τυλίξτε το σαν πούρο.

Επαναλάβετε μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικα. Τοποθετήστε τα μπουρεκια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα προ-βουτυρωμένο ταψί.
Απλώστε την υπόλοιπη γέμιση στα μπουρεκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Καλή Απόλαυση