Πίτα με κουνουπίδι

Απαραίτητα Υλικά:

1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού
2 μίσχοι πράσων
150 γραμμάρια τυριού φέτα
100 γρ. Κίτρινο τυρί
3 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Θυμάρι
Αλάτι
Πάπρικα
Πιπέρι
1/2 μάτσο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Εκτέλεση

Πρώτα ασχολούμαστε με την προετοιμασία του κουνουπιδιού. Πλένουμε και κόβουμε μόνο τα τριαντάφυλλα. Βάλτε τα σε ζεστό αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά, αρκετά για να τα μαλακώσετε. Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και με τη βοήθεια ενός μπλεντερ τ αλέθουμε καλά. Προσθέστε όλα τα άλλα προϊόντα – αυγά, αλεύρι, τριμμένο τυρί, τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα πράσα και άνηθο και μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και απλώστε ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και μέχρι να πιάσουν μια ελαφριά κρούστα.
Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή.

Ας την απολαύσουμε 🍽️😍

Προηγούμενο άρθροΛαζαράκια…δοκιμάστε αυτήν την αρωματική μικρή συνταγή
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα …αξίζει να δείτε την τεχνική στα φύλλα