Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Μπουτάκια κοτόπουλου σε χειροποίητη σάλτσα barbeque

 

Συστατικά
1/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συν 3 κουταλιές της σούπας για το βούρτσισμα των πιτών
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
1/3 φλιτζάνι βαλσαμικό ξύδι
1 φλιτζάνι ντομάτα πουρέ
¼ φλιτζάνι τοματοπελτέ
1/3 φλιτζάνι μέλι
½ μέλι φλιτζάνι πάστα ελιάς
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
3 κουταλιές της σούπας Ούζο
Αλατοπίπερο
8 μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα
8 πίτες 

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σκόρδο. Ρίχνουμε τα ξίδια, το πουρέ ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, την πάστα ελιάς, το μέλι, τη σάλτσα Worcestershire, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 έως 12 λεπτά μέχρι το μείγμα να είναι λίγο παχύτερο από το κέτσαπ. Αφαιρέστε από τη φωτιά, και μοιράστε την σάλτσα σε δύο κύπελλα. Αφήστε το να κρυώσει.
Ανάψτε το γκριλ στο φούρνο
Ανακατέψτε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην μισή σάλτσα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί , γυρίζοντας σε όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά, περίπου 25 λεπτά συνολικά. Χωρίστε την υπόλοιπη σάλτσα σε δύο μερίδες και χρησιμοποιήστε το μισό για να αλλοιψετε το κοτόπουλο ενώ ψήνετε. Κρατήστε το υπόλοιπο σαν σάλτσα για να βουτάτε το κοτόπουλου . Αφαιρέστε και κρατήστε το ζεστό για λίγα λεπτά.
Βουρτσίστε τις πίτες με ελαιόλαδο και ζεστάνετε κάτω από το κοτόπουλο σε ταψάκι για περίπου ένα λεπτό σε κάθε πλευρά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τις πίτες και την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

 

Δείτε Επίσης