Υλικά:
2 πατάτες (μέτριες)
1 κολοκύθι (μικρό)
2 μελιτζάνες (μικρές)
1 πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο
Φρέσκια τριμμένη ντομάτα
Σκόρδο σε σκόνη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Κάρυ (σε μικρή ποσότητα)
Ζάχαρη
Νερό (ζεστό)
Ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Φέτα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες, το κολοκύθι, τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε κύβους ή ροδέλες, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά μέχρι
να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Αυτό θα τους δώσει μια υπέροχη τραγανή υφή.
Σάλτσα:
Προσθέτουμε την φρέσκια τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να καλύψει ελαφρώς τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μπριάμ να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να έρθει ίσα ισα με το λάδι του
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φέτα τριμμένη.
Η Συνταγή είναι της κας Σοφία Παπα