Διαφήμιση

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μια πολυάσχολη εβδομάδα, όταν το μόνο που έχετε είναι 30 λεπτά και πρέπει να χρησιμοποιήσετε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και το ντουλάπι. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 πράσα
2 σκελίδες σκόρδου
1-2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
4 μικρές πιπεριές ή 1 μεγάλη πιπεριά, σε κύβους
1 κονσερβα ντομάτες, πουρέ
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1 κονσερβα λευκά φασόλια, μαγειρεμένα
Αλάτι και μαύρο πιπερι, για να δοκιμάσετε
80-100gr τυρί φέτα
4-6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προαιρετικά λαχανικά:
Μελιτζάνα
Πατάτες
σπανάκι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Αφαιρέστε τα σκούρα πράσινα μέρη των πράσων και τα άκρα των ριζών και πετάξτε τα.

Διαφήμιση


Κόψτε τα στη μέση, κατά μήκος και σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα μπολ με νερό για να πληθούν καλά. Βάκτε τα πράσα σε ένα σουρωτήρι για να τα στραγγίσετε.

Τοποθετήστε τα πράσα σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 3-4 λεπτά. Ρίξτε ελαφρά αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε το σκόρδο και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι μαζί με τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Ρίχνουμε τον πουρε ντομάτας στα λαχανικά και προσθέτουμε τις ρίγανη.

Διαφήμιση

Προσθέστε τα φασόλια, αν χρησιμοποιείσετε.

Βράστε και χαμηλώστε την φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να είναι τα λαχανικά τρυφερά. Γευτείτε και προσαρμόστε το αλάτι, εάν χρειαστεί.

Δημιουργήστε κενά μέσα στο τηγάνι για τα αυγά. Πιάστε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ και τα μεταφέρετε στο τηγάνι στα κενά. Τρίψτε τη φέτα στη σάλτσα.

Σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια του αυγού και ο κρόκος εξακολουθεί να είναι ρευστός. Περίπου 4 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε. 

Καλή Απόλαυση

Thank you

 

Home Page

Διαφήμιση