Υλικά
1,2 κιλά κολοκύθια
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
1 καρότο
20 ml ηλιέλαιο
Για την μπεσαμέλ
3 αυγά
300 ml γάλα
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 γρ.σκόνη ψησίματος
50 ml Ηλιέλαιο
φρέσκο άνηθο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και αυτό σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα 20 ml του ηλιέλαιου στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Mαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές ανακατεύουμε και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν.
Σ ένα μπολ σπάμε τα αυγά χτυπάμε με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο ,το μπέικιν ανακατεύουμε ρίχνουμε τον άνηθο και το αλεύρι ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
Τέλος αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας από την κατσαρόλα.
Απλώνουμε καλά και περιχύνουμε τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!!!!
Ένα ελαφρύ νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό φαγητό!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!
Καλή επιτυχία