RUSTIC τυρόπιτα με σιτάρι ολικής αλέσεως

Υλικά

Για το φύλλο:

400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης + 400 γρ. αλεύρι λευκό
200 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
120 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση
400 γρ. φέτα σκληρή + 100 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
Πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το μπέικιν και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά 400 ml χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε το ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από το χείλος του.

Απλώνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο (το οποίο είναι μικρότερο) και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων.
Λαδώνουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε τρίγωνα.
Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο για 45-50΄μέχρι να ψηθεί το φύλλο πάνω-κάτω.

Για την Γέμιση
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα τυριά, το γιαούρτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά (να μη διαλυθεί εντελώς η φέτα).

Photo: Evelyn Koroneos

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Γαλακτοκέικ με κακάο
Επόμενο άρθροEνα υπέροχο σνακ για γραφείο σχολείο για μπυρα ή και για πάρτυ