Υλικά:

Μπριζόλες χοιρινές (κατά προτίμηση λαιμού)
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Άσπρο κρασί
Ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λεμόνι
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια ξέβαθη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα,
όχι πολύ, δεν θέλουμε να βράσουν. και να μείνει λίγο ζουμάκι.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζουμάκι από το μαγείρεμα των μπριζολών με τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες, και ψήνουμε 3 λεπτά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες λεμονάτες με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό σας αρέσει.

H συνταγή είναι της κας Χριστίνα Χατζηδάκη-Χριστίδη