Υλικά Για 4-6 άτομα

6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα

1 λίτρο κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κλαράκι κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα:

200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα κύμινο
1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (προαιρετικά)
πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Για την Σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο και τα χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και αφήνουμε στην άκρη

Για τη μαρινάδα
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τις μπριζόλες ολόκληρες, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.
Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε, αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.

Βάζετε τις μπριζόλες στο ταψί. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

Μετά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό. Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με σάλτσα γιαουρτιού πασπαλισμένο με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Καλή Επιτυχία

δημοσίευση του χρήστη Да готвим вкусно заедно

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμα Σαν της Γιαγιάς🌿
Επόμενο άρθροΗ πιο νόστιμη συνταγή για το καλοκαίρι! Απίστευτα εύκολη και υγιεινή συνταγή!