Υλικά:
Μπριζόλες (όσες θέλετε)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Καπνιστή σάλτσα (αγοραστή, με γεύση ουίσκι και μέλι)
Λίγο νερό (για τη σάλτσα)
Αλάτι και πιπέρι (για καρύκευση)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμείξτε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και την καπνιστή πάπρικα.
Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και αφήστε τις να μαριναριστούν σε αυτό το μείγμα για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή όσο περισσότερο μπορείτε).
Ζεστάνετε καλά το σχαρότηγανο. Όταν είναι καυτό, τοποθετήστε τις μπριζόλες και ψήστε τις από τις δύο πλευρές σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Aφού ήταν έτοιμες έριξα από τη σάλτσα. Έριξα και λίγο νεράκι για να κάνει σαλτσουλα την οποία έριξα μετά πάνω από τις μπριζόλες στο πιάτο. Στη φωτογραφία φαίνονται σαν αρπαγμενες ( για να σας προλάβω) όμως είναι το φως του απορροφητηρα που πέφτει πάνω στα γλασα.
Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι αγοραστή και έχει καπνιστή γεύση αλλά και γλυκιά από το ουίσκι και το μέλι.
Όπου την πετύχετε αγοράστε την! Είναι ακριβή αλλά τα αξίζει!
Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou