Υλικά:
1,5 – 2 κιλά μπριζόλες λαιμού
3 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
Πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ρίγανι
2 κύβοι κοτόπουλου (Knorr)
Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία της σάλτσας:
Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ, τοποθετούμε τους κύβους κοτόπουλου, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής σάλτσα. Μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα για πιο έντονη γεύση.
Προετοιμασία των Μπριζολών και των Πατατών:
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με την λεμονάτη μαρινάδα. Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε το ταψί ή τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα, ανοίγουμε το καπάκι (αν χρησιμοποιείτε γάστρα) τις γυριζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά,
ή μέχρι οι μπριζόλες να ροδίσουν και οι πατάτες να μαλακώσουν.
Η Συνταγή είναι του κου Akis Chalkidikiwtis