Αυτό το γιουβέτσι με χοιρινές μπριζόλες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση. Οι χοιρινές μπριζόλες μαρινάρονται σε αρωματικά μπαχαρικά και λαχανικά και στη συνέχεια σιγοψήνονται στο φούρνο με κριθαράκι, δημιουργώντας ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

6 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού)
500 γραμμάρια κριθαράκι χειροποίητο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κοκκινιστά
2 ζωμοί λαχανικών (σπιτικοί)
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις μπριζόλες αλατισμενες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκορδο ,και την πιπεριά,
σε λίγο νερό λιώνουμε τον πελτε ντομάτας, το περιχύνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο το μείγμα για κοκκινιστά και του ζωμούς.
Το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς αέρα, γυρίζοντας το δύο φορές
Στη συνέχεια βγάζουμε τις μπριζόλες για να μη μας λιώσουν και ρίχνουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί το βάζουμε να βράσει για 10-13′ λεπτά απο την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Στο τέλος τοποθετούμε τις μπριζόλες και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή σας επιτυχία🥰

H συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην  κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον  λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.