Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες στη γάστρα!!!
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 λεμόνια (τον χυμό)
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας ,το τοποθετούμε στη γάστρα και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το καρότο,το λεμόνι,την πιπεριά,το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.Ρίχνουμε τις πατάτες στη γάστρα,καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στο κρέας.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι,τη ρίγανη,τη μουστάρδα,τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και τα περιχύνουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε και το κρασί στη γάστρα,σε μια άκρη και το κουνάμε να πάει παντού.Ριχνουμε και δύο ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C,στις αντιστάσεις,για 1 και μισή ώρα.
Ανοίγουμε τη γάστρα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο χωρίς καπάκι,μέχρι να ροδίσει το κρέας και να πιεί το παραπανίσιο ζουμί,αν υπάρχει και να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!!!
Την συνταγή αυτή μας την έδωσε η κα Ελένη Τσιουκάνη