Brioche ρολά με κρέμα και σοκολάτα 😛

Συστατικά:

Advertisement

650g αλεύρι 00
5g ξηρής μαγιάς
1 αυγό
80 γραμμάρια βουτύρου
320 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρης

Για την κρέμα:
200 ml γάλα
70 γραμμάρια ζάχαρης
1 αυγό
1 φακελάκι βανιλίνης
25 g κορν φλαουρ
50 γραμμάρια βουτύρου
50 γραμμάρια τσιπς σοκολάτας
200 γραμμάρια τυρι ρικότα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και αφήστε τα να φουσκώσουν για 2 ώρες.

Στο μεταξύ προετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλαουρ, ρίχνουμε τα πάντα στο ζεστό γάλα και τα ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.

Advertisement

Σβήστε τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βουτύρου και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αφήστε όλα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, προσθέστε το ρικότα και τα τσιπς σοκολάτας.

Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα φύλλο (4mm) παχος απλώστε την κρέμα από πανω, τυλίξτε την και κόψτε σε φέτες χοντρές ..


Βάλτε την στο ταψί σκεπαστε και αφήστε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Βουρτσίστε με έναν κρόκο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρης

Καλή Απόλαυση

Advertisement