Συστατικά:
650g αλεύρι 00
5g ξηρής μαγιάς
1 αυγό
80 γραμμάρια βουτύρου
320 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρης
Για την κρέμα:
200 ml γάλα
70 γραμμάρια ζάχαρης
1 αυγό
1 φακελάκι βανιλίνης
25 g κορν φλαουρ
50 γραμμάρια βουτύρου
50 γραμμάρια τσιπς σοκολάτας
200 γραμμάρια τυρι ρικότα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και αφήστε τα να φουσκώσουν για 2 ώρες.
Στο μεταξύ προετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλαουρ, ρίχνουμε τα πάντα στο ζεστό γάλα και τα ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Σβήστε τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γραμμάρια βουτύρου και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αφήστε όλα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, προσθέστε το ρικότα και τα τσιπς σοκολάτας.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα φύλλο (4mm) παχος απλώστε την κρέμα από πανω, τυλίξτε την και κόψτε σε φέτες χοντρές ..
Βάλτε την στο ταψί σκεπαστε και αφήστε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Βουρτσίστε με έναν κρόκο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρης
Καλή Απόλαυση