Διαφήμιση

Είναι πρωτότυπο και πολύ νόστιμο!! Ο συνδυασμός της τραγανής βάσης μπισκότων, της γλυκιάς μαρμελάδας και του πλούσιου κέικ αμυγδάλου είναι ακαταμάχητος.

ΥΛΙΚΑ :
Για τη τραγανή βάση μπισκότου…
• 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 80 γρ. βούτυρο παγωμένο
Για το κέικ….
• 100 γρ. βούτυρο, μαλακό
• 100 γρ. άχνη ζάχαρη
• 180 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 2 μεγάλα αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας γάλα
• ½ κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου
• 6-7 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
• Νιφάδες αμυγδάλου (φιλέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά ξεκινάτε με τη τραγανή βάση μπισκότου. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα το βούτυρο με τα δάκτυλά σας μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψιλοκομμένο ψωμί. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετείτε τη βάση, απλώνοντας με τα χέρια σας, σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 30.
Πάνω από τη βάση μπισκότου απλώνετε τη μαρμελάδα βατόμουρου (μπορείτε να βάλετε και περισσότερη μαρμελάδα).

Στη συνέχεια, για το κέικ, μετρήστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά (εκτός από τις νιφάδες) σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Τα ρίχνετε πάνω από την μαρμελάδα και τελειώνετε πασπαλίζοντας με τις νιφάδες αμυγδάλου.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 ° C ή έως ότου το κέικ πάρει ένα όμορφο, χρυσό χρώμα. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.
Αφήνεται να κρυώσει και στη συνέχεια κόβεται σε κομμάτα….και απολαμβάνετε!!

thehappyfoodie.co.uk

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση