Μια κλασική συνταγή για ένα γλυκό που αγαπάμε όλοι!

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια κασιους
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το γάλα και λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα κάσιους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βαζουμε μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα και το παγώνουμε στην κατάψυξη, για μια νύχτα!

Αφού παγώσει καλά, βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε ροδέλες.
Μπορείτε να συντηρήσετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Η Συνταγή είνα της κας Fotini Bahatouri