Νηστίσιμη πίτα με μπύρα και μανιτάρια

Για όσους αγαπούν τις πίτες, η νηστίσιμη πίτα με μπύρα και μανιτάρια θα είναι μια ξεχωριστή απόλαυση. Είναι εξαιρετικά ζουμερή και νόστιμη. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Συστατικά:

500 γρ φύλλα κρούστα πίτας
50 γρ πράσα ψιλοκομμένα
120 γρ κρεμμύδι
500 γρ πατάτες τριμμένες
80 γραμμάρια νιφάδες σόγιας
400 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μπαχαρικό, πιπέρι και αλάτι
Λίγο λάδι

Για καλυψη:
50 ml λάδι
200 ml μπύρα

Για πασπάλισμα:
100 γρ νηστίσιμο τυρί (αν δεν νηστεύτε βάλτε κανονικό τυρί κιτρινο)

Παρασκευή:

Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και τηγανίζουμε.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αλατοπιπερώστε και συνεχίστε να σιγοβράζετε.
Ρίξτε νερό πάνω από τις νιφάδες σόγιας και αφήστε τις να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στη γέμιση και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας.

Η πίτα απλώνεται σε ταψί με λαδόκολλα διαστάσεων 24 x 34 εκατοστών. Βάλτε ένα φύλλο και στη συνέχεια πασπαλίστε
με γέμιση. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και μετά γεμίζουμε ξανά. Επαναλάβετε αυτό όσο υπάρχει υλικό.

Κόβουμε την πίτα σε κύβους, την περιχύνουμε με λάδι και μετά την μπύρα. Τέλος πασπαλίζουμε με άπαχο τυρί.
Τοποθετούμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious Recipes here