Υλικά

120 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
200 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίν απ)
250 γρ. τριμμένο καρότο (στην λεπτή μεριά του τρίφτη)
1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας υγείας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα του φούρνου για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά πριν το ξεφορμάρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Αυγή Μούρτζου