Πατσαβουρόπιτα

Ετοιμάζεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.

Συστατικά

Ζύμη Φύλλο – 400 γρ

Γέμιση
Τυρί – 700 γρ
Αυγά – 2/3 τεμάχια
Γιαούρτι -100 γρ
Αλάτι – 0,5 κουταλιές της σούπας ή για γεύση
Λάδι -50 γρ

Για επικάλλειψη
Γιαούρτι -100 γρ
Αυγά – 2 τεμ

Πώς να την προετοιμάσεις

Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη

1 Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά.
2 Ξεχωρίστε τη ζύμη από κάθε φύλλο και απλώστε 2 κουταλιές της σούπας απο την γέμιση σε όλο το φύλλο. 
3 Σουρώνουμε τα φύλλα και τα κολλάμε το ένα δίπαλα στο άλλο φύλλο στο ταψί.
4 Επαναλάβετε τη διαδικασία με κάθε φύλλο.
5 Αλείφουμε με αυγά καλά ανακατεμένα με γιαούρτι. (πρέπει να είναι πολύ καλά λαδωμένο)
6 Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180C για 35/40 ΛΕΠΤΑ μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πολύ νόστιμη

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με Ροδόνερο και ρόδι
Επόμενο άρθροΚρέμα σοκολάτας με μπανάνες🍌