Υλικά:

450 γρ φύλλα κρούστας για πίτες (ή 12 φύλλα αν τα φτιάξετε μόνοι σας)
5 ντομάτες
5 κρεμμύδια
3 πράσινες πιπεριές
200 γρ φέτα τυρί
100 γρ βούτυρο
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι (προσοχή, έχει και το τυρί αλάτι)
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Τρίβουμε το τυρί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, δοκιμάζοντας πρώτα, καθώς το τυρί έχει ήδη αλάτι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, λαδώνοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας και αυτά ένα-ένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

ντοματόπιτα με φέτα
ντοματόπιτα με φέτα

Η Συνταγή/φωτό είναι Apostol Buzopulos Buzi

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με Ανθότυρο και Φέτα
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα Παραδοσιακή Πλωμαρίτικη