Ντονατσς στο Φούρνο

Υλικά

-500-700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-5κτσ. γεμάτες ζάχαρη
-1 κούπα γάλα χλιαρό
-2 αυγά
-1 βανίλια
-1 μαγιά ξερή (9γρ)
-3κτσ. βούτυρο λιωμένο
-1 μερέντα ή μαρμελάδα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη , τη μαγεία και ανακατεύουμε, μετά ρίχνουμε τα αυγά, την βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε και το αλεύρι. ( Όσο πάρει )
Το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Αφότου ξεκουραστεί το πλάθουμε σε μπαστούνι μακρόστενο και κόβουμε 2-3 δάχτυλα κάθε μπαλάκι.
«Ανοίγουμε» το κάθε κομμάτι ζύμης και βάζουμε στη μέση μία κ.γ. σοκολάτα ή μαρμελάδα. Το κλείνουμε καλά, σχηματίζοντας μία μπάλα. Αφήνουμε πάλι τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20′-30′ (ανάλογα)πάνω κάτω να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν βγούνε λειώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε για να γυαλίσουν.
Έτοιμα!!!

ΠΗΓΗ: Γεωργία Π.Απλές Συνταγές βήμα-βήμα

Προηγούμενο άρθροΣΑΡΜΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μελιτζάνες και φέτα