Ντόνατ με νουτέλα και μαρμελάδα πορτοκαλιού
Υλικά
200 ml γάλα,
2 κουταλιές ζάχαρη
10 γρ ξηρή μαγιά
40 g μαλακό βούτυρο,
40 ml λάδι,
1 αυγό, κρόκο αυγού
αλάτι και
500 g αλεύρι
κρόκο αυγού
ζάχαρη άχνη
μέλι
καρύδα.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το γάλα, ζάχαρη και ξηρή μαγιά ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο, λάδι, 1 αυγό, κρόκο αυγού αλάτι και αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. Πλάθουμε μπαλάκια 80 gr,
τα γεμίζουμε αν θέλουμε με νουτέλα ή μαρμελάδα πορτοκάλι,
τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα
10 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού
και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,
αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδα.
Καλή Επιτυχία