Κουλουράκια, αλλά όχι τα κλασικά κουλουράκια βουτύρου, αλλά ακόμα καλύτερα.
Γι’ αυτό και κατατάσσονται στη στήλη των αγαπημένων, που σημαίνει ότι τρώγονται όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά συχνά στην οικογένειά μας.
Απλά ή διακοσμημένα με λιωμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη είναι ατελείωτα νόστιμα.
Είναι επίσης εύκολο να τα φτιάξετε

Υλικά

250 γρ. αλεύρι (ή μείγμα αλεύρου ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη)
120 γρ. ηλιέλαιο (ή λάδι σόγιας για όσους προτιμούν μια λεπτή γεύση).
1 αυγό (τουλάχιστον 65-70 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1⁄2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπήστε το αυγό με το μίξερ και προσθέστε το λάδι σιγά σιγά, όπως όταν χτυπάτε μαγιονέζα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι
το μείγμα να αφρίσει και να ασπρίσει.

Προσθέστε λίγο λίγο τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίστε καλά
για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο σε σχήμα αστεριού. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και χρησιμοποιήστε την σακούλα ζαχαροπλασικής για να σχηματίσετε τα κουλοράκια σε σχημα που σας αρέσει, τα οποία θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους καλά στο ταψί.

Ψήνουμε στους 175°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά
Οταν είναι έτοιμα θα παρατηρήσουμε στην άκρη τα κουλουράκια,θα πρέπει να έχουν ελαφρώς ροδισει.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Πασπαλίστε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη ή βουτήξτε τα μέχρι τη μέση σε ένα φλιτζάνι λιωμένη μαύρη σοκολάτα και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια σχάρα.

Δώστε ένα like στο Στην κουζίνα του Yellow Rose