Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η εύκολη και γρήγορη συνταγή μας χρησιμοποιεί απλά υλικά και εγγυάται τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά.
Υλικά
250 γρ. κιμάς
1 αυγό
1 φέτα ψωμί
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
μαύρο πιπέρι
άνηθος
μαϊντανός
ρίγανη
ηλιέλαιο
αλάτι πιπέρι
50 γρ. αλεύρι σίτου
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι τριμμένο,τον κιμά,την φέτα ψωμιού βρεγμένη και στιμμένη,το ξύσμα λεμονιού,τα μυρωδικά,το αυγό αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα.
Ρίχνουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί πλάθουμε μακρόστενα κεφτεδάκια αφού πρώτα τα αλευρώσουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές.
Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι και ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και μ αυτό περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.
Τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη!!!
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ