Οι Κεφτέδες του τσιγγάνου

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το μείγμα του κεφτέ με τα συνηθισμένα υλικά:

Υλικά

περίπου 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρισιου κρέατος.
μισό καρβέλι ψωμί (μουλιασμένο ή χρησιμοποιήστε τριμμένη φρυγανιά).
1 φλιτζάνι γάλα
1 κρεμμύδι μεγαλο τριμμένο στο τριφτη
μερικές σκελιδες σκόρδο
1/4 φλ. ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι.
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού όχι σε νερό, αλλά σε γάλα. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο κιμα, προσθέτοντας το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι, αυγό καθώς και ριγανη αλάτι πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα!
Και εδώ έρχεται η μυστική τσιγγάνικη συνταγή που θα κάνει τα κεφτεδάκια απίστευτα νόστιμα.

«Ο τσιγγάνος μου είπε ότι με τον κιμά βάζουν ντομάτες! Πλένουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκοβουμε πολύ λεπτες.
Έπειτα ανακατεύονται τα αρωματικα βότανα και όλα αυτά προστίθενται στον κιμά για τα κεφτεδάκια»
Και αυτό είναι – από εδώ και πέρα, τηγανίζετε ως συνήθως!
Ο γέρος τσιγγάνος είπε ότι καλύτεροι κεφτέδες δεν υπάρχουν!

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κεικ Καρύδας
Επόμενο άρθροΑπαλές και αφράτες λουκανικόπιτες