Διαφήμιση

Μια υπέροχη συνταγή για μικρές σιροπιαστές μπουκίτσες που δεν μπορείτε να φάτε μόνο μία!!

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 αυγό
120 γρ. γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι είναι 200 ml)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζάνια κρυσταλλικής ζάχαρης
1,5 φλιτζάνι νερό
5 σταγόνες χυμό λεμονιού
ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για να προετοιμάσετε το σιρόπι, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήστε το να βράσει.
Αφού αρχίσει να βράζει, προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε να βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μετά τα 10 λεπτά, κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
Για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά – σιγά και ζυμώστε καλά.
Πρέπει να έχετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.

 

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε πολύ λίγο αλεύρι στη
ζύμη.
Ανοίξτε τη ζύμη με ένα πλάστη (όχι πολύ λεπτή αλλά ούτε και παχιά).
Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια μεσαίου μεγέθους.
Στη συνέχεια, πιέστε το κέντρο των κομμένων φύλλων για να το κάνετε φιογκάκι.
Σε πλατύ τηγάνι τηγανίζετε τα φιογκάκια με φυτικό λάδι (πχ σπορέλαιο) σε καυτό λάδι σε μέτρια
φωτιά. Γυρίζετε τα φιογκάκια και από τις δυο πλευρές για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τα μεταφέρετε στο δροσερό σιρόπι και τα αφήνετε στο σιρόπι για 20-25 δευτερόλεπτα περίπου. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην πιατέλα βγάζοντάς τα με μια τρυπητή κουτάλα.
Πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι, φουντούκι ή ότι άλλο θέλετε. Σερβίρετε!!

ΠΗΓΗ: recipesmaking.coμ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση