Τηγανιτές Πατάτες με τυρι και σπανάκι

Advertisement

Υλικά

3 πατάτες μεσαίες
1 κουταιά σουπας αλεύρι
1 κουταλιά σουπας κορν φλαουρ
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού κίμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λιγα φυλλα απο σπανάκι
10 φέτες τυρί τσενταρ κομμενο στην μέση
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι

Εκτέλεση

Η συνταγή ξεκινά.
Ξεφλούδισα 3 πατάτες και τις έκοψα σε φέτες όχι φλυδες κανονικές.
Ρίχνουμε πολύ νερό πάνω από τις πατάτες και ξεπλένουμε το άμυλο!
Στραγγίστε το νερό καλά! Προσθέστε αλεύρι, κορνφλαουρ, πιπέρι τσίλι, κύμινο, λίγο αλάτι.

Ανακατέψτε το καλά με το χέρι σας.
Οι πατάτες είναι έτοιμες.

Έβαλα το τηγάνι στη φωτιά και πρόσθεσα πολύ λάδι στο τηγάνι.
Έκοψα 1 σκελίδα σκόρδο στην μεση. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό το σκόρδο στο λάδι.

Μετα έβγαλα το σκόρδο απο το λάδι.
Αυτό το λάδι θα παραμείνει το ίδιο έτσι ώστε οι πατάτες να μην απορροφούν το λάδι.
Τοποθετήστε τις μισές πατάτες στο τηγάνι. Απλώστε το σπανάκι 4-5 φύλλα σπανάκι θα είναι αρκετά.

Αυτές οι πατάτες είναι απίστευτα νόστιμες. Τοποθετήστε και το τυρί τσένταρ.
Τοποθετήστε όλες τις υπόλοιπες πατάτες απο πάνω πάνω.

Advertisement

Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Σουρώστε το λάδι σε ένα πιατο για αναποδογυρίσετε τις πατατες και να τις μαγειρέψτε και από την άλλη πλευρά για 15 λεπτά.

Ρίξτε το λάδι παλι πίσω στο τηγάνι. Βάλτε τις πατάτες πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρα.


Μαγειρέψτε ξανά για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Βάλτε τις πατατες σε ένα πιάτο.

Τέλειο …
Τραγανό έξω και απαλό εσωτερικό.
Δεν υπερβάλλω! Είναι πολύ, πολύ νόστιμο.
Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή. Δείτε τη γεύση.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

 

Advertisement