Δείτε Επίσης: Έτσι θα φτιάξετε τα πιο αφράτα τυροκούλουρα! | Τυροκουλούρι Λάρισας

Υλικά

900 g αλεύρι τύπου 500
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ)
2 αυγα
400 ml ζεστού γάλακτος
180 ml λαδιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προσθέστε ζεστό γάλα σε ένα μπολ, στη συνέχεια λάδι, δύο ασπράδια αυγού, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ξηρή μαγιά και ανακατέψτε. Προσθέστε σταδιακά ένα μέρος αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ζυμώστε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε τη ζύμη με την προσθήκη αλευριού όπως απαιτείται. Αλείψτε με λίγο λάδι ένα μπόλ και βάλτε την ζύμη, λαδώστε και την ζύμη με λίγο και καλύψτε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Θα ήταν καλύτερο να αφήσετε τη ζύμη για περίπου μία ώρα και μισή έως δύο ώρες.
Το άφησα για δύο ώρες και φούσκωσε πολύ ωραία. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια. Ανοίξτε κάτε ζυμαράκι σε ένα τετράγωνο σχήμα με έναν πλάστη και γεμίστε με ανθότυρο ή φέτα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, φτιάξτε χαράξτε την ζύμη όπως βλέπετε στις φωτό και τυλίξτε το κουλούρι και βάλτε τα στο ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.


Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε για μισή ώρα. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών και επαλείψτε όλα τα τυροκούλουρα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Δείτε Επίσης: Έτσι θα φτιάξετε τα πιο αφράτα τυροκούλουρα! | Τυροκουλούρι Λάρισας

Δείτε το βίντεο στης Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική ιδέα για το μεσημεριανό σας
Επόμενο άρθροΠρακτική συνταγή για πρωινό Σαββατοκύριακου.