Συστατικά
4 πατάτες , ξεπλυμένες καλά
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κσ αλάτι (32g)
1 κουταλάκι φυτικό λάδι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τοποθετήστε ένα ταψί μέσα στο φούρνο.

Τρυπήστε κάθε πατάτα 6 φορές (3 φορές σε δύο πλευρές) με ένα πιρούνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το νερό και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.

Βάλτε κάθε πατάτα στο αλμυρό νερό για να βραχούν εξ ολοκλήρου,

και μεταφέρετε στο φούρνο σε μια απόσταση μεταξύ τους μέσα στο ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου ψηθούν καλά(οι πατάτες πρέπει να είναι σχεδόν μαλακές στο εσωτερικό όταν πιέζονται).

Βουρτσίστε τις πατάτες με φυτικό λάδι, επιστρέψτε στο φούρνο και ψήνετε 10 λεπτά περισσότερο.

Αφαιρέστε από το φούρνο και αμέσως κόψτε μια σχισμή ή “Χ” για να απελευθερώσετε ατμό.

Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα κουζίνας πιέστε για να ανοίξουν από πάνω , όσο επιθυμείτε και γεμίστε με την επιθυμητή σας γέμιση.

Επιθυμητή Γέμιση: όπως βούτυρο, πιπέρι, τσένταρ, σχοινόπρασο, μπέικον, γιαούρτι

Πηγή συνταγής: από το Cook’s Illustrated

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα, Γευστικά, Πολύ Αφράτα Τσουρεκάκια… εύκολα
Επόμενο άρθροΗ Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα