Αυτή η συνταγή συνδυάζει ψητό ξιφία με πατατοσαλάτα, δημιουργώντας ένα πλήρες και γευστικό γεύμα.
Υλικά:
Για τον ξιφία:
4-5 φέτες ξιφία
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 ποτήρι νερό
Για την πατατοσαλάτα:
1 κιλό πατάτες
Αλάτι
1/4 φλιτζάνι ξύδι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ξιφίας:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τοποθετήστε τις φέτες του ξιφία στο ταψί.
Ρίξτε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα πάνω από το ψάρι.
Περιχύστε με το 1/2 ποτήρι νερό.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψάρι και να ψηθεί καλά.
Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι δεν στεγνώνει. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό αν
χρειαστεί.
Πατατοσαλάτα:
Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες.
Κόψτε τις σε μεγάλους κύβους.
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις πατάτες, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊνदानό.
Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν τα υλικά.
Σερβίρετε:
Τοποθετήστε μια μερίδα ψητού ξιφία σε ένα πιάτο.
Συνοδεύστε με μια γενναιόδωρη μερίδα πατατοσαλάτα.
Απολαύστε!
H συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου