Κροκέτες ρυζιού
Συστατικά:
Για τις κροκέτες ρυζιού:
– 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι
– 1 αυγό.
– 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
– ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι.
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
– 100 γρ. τριμμένου τυριού παρμεζάνας.
– 200 γρ. τυρί κομμένο γκουντα σε κύβους 2×2 cm
– 50 ml ρούμι
– αλατοπίπερο.
Για παναρετε τις κροκέτες:
– 2 αυγα
– 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
– 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα
– 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανια
– αλατοπίπερο
– 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
Βήμα βήμα:
– Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομένο κρεμμύδι, σκόρδο το αλάτι και το πιπέρι και σοταρουμε 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε 50 ml. ρουμι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
– Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, το σοταρισμένο κρεμμυδι και σκόρδο, 1 αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 100 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να ενωθούν όλα και να είναι συμπαγή.
– Πάρτε μια μικρή μερίδα μειγμα ρυζιού, απλωστε πανω το στο χέρι σας, βάλτε ένα κύβο τυριού στη μέση, κλείστε και σχηματίστε μια μπάλα με το χέρι σας.
– Ανακατέψτε 2 αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι.
– Περάστε τις μπάλες ρυζιού μέσα από αλεύρι, μετά από αυγά και έπειτα από την φρυγανιά.
– Τακτοποιήστε τα σε ένα δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 2 λεπτά. περίπου μέχρι να ροδίσουν.
– αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
– παραδοσιακά σερβίρεται με μια πλούσια κόκκινη σάλτσα ντομάτας.
Να είστε υγιής
Subscribe to recipe’s youtube channel here