Μια απλή συνταγή για τις πιο τρυφερές και νόστιμες κοτολέτες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Κι αν αναρωτιέστε για το μυστικό τους, ίσως είναι απλά η αγάπη που μπαίνει στην παρασκευή τους!

Υλικά:

Κιμάς (χοιρινός + μοσχαρίσιος) – 1-1,5 κιλό
Πατάτες μεσαίου μεγέθους (ωμές) – 3-4 τεμ.
Κρεμμύδια – 3-4 τεμ.
Λευκό ψωμί – 200 g
Αυγό – 1 τεμ.
Γάλα
Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Τρίψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ.
Σπάστε το ψωμί σε κομμάτια και μουλιάστε τα στο γάλα μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Αφήστε το να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά.

Ζύμωμα:

Προσθέστε το μουλιασμένο ψωμί (χωρίς να το στύψετε) στον κιμά.
Προσθέστε το αυγό, το μείγμα πατάτας-κρεμμυδιού, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (μέτρια καυτερή) και 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι.
Ζυμώστε καλά τον κιμά και αφήστε τον να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Τηγάνισμα:

Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού σε ένα τηγάνι.
Με βρεγμένα χέρια, πλάστε τους κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο τηγάνι.
Χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
Αναποδογυρίστε, σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε τις να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, σιγοβράζοντας.

💡 Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε τους κεφτέδες σε μια σάλτσα μετά το τηγάνισμα για έξτρα νοστιμιά.
Ακόμα και χωρίς σάλτσα όμως, οι κοτολέτες θα γίνουν απαλές και ζουμερές!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα Μοσχομυριστή με Φρέσκο Γάλα Κατσικίσιο και Φίνο Βούτυρο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με Χειροποίητο Φύλλο…δεν είναι σαν τα συνηθισμένα