Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί

Συστατικά

3 αυγά
40 γρ ζαμπόν μαγειρεμένο (σε φέτες)
50 γρ τυρί Έμενταλ (σε λεπτές φέτες)
15 γρ βούτυρο
αλάτι
Πιπέρι

Παρασκευή

Για να ετοιμάσετε την ομελέτα με ζαμπόν και τυρί, ξεκινήστε χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι: έτσι το αυγό θα ψηθεί καλύτερα ακόμα και απο πάνω, χωρίς να κινδυνεύει να καεί.

Μετά από 3-4 λεπτά, όταν η ομελέτα θα φαίνεται ψημένη, προσπαθήστε να την ξεκολλήσετε απαλά από τις άκρες.
Εάν μπορείτε να την ξεκολήσετε τοτε προσθέστε τη γέμιση, διαφορετικά συνεχίστε να τη μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, πάντα σκεπασμένη και σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φέτες του ψημένου ζαμπόν στη μισή ομελέτα.
Επικαλύπτετε με το Emmental σε λεπτές φέτες.

Κλείνουμε αμέσως την ομελέτα διπλώνοντας την πλευρά που μένει άδεια πάνω από τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε την ομελέτα με ζαμπόν και τυρί να ψηθεί ξανά για 2-3 λεπτά, αρκεί να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε την ομελέτα με ζαμπόν και τυρί αμέσως, συνοδευόμενη από μια ελαφριά σαλάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια σμυρνέικα στο φούρνο (όχι τηγανιτά)
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Σταφιδωτά