Συστατικά

1 φλιτζάνι / 250 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
⅓ φλιτζάνι / 65g ζάχαρη ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
¼ φλιτζάνι / 60ml ξυνόγαλο ή απλό γιαούρτι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2

Οδηγίες
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη
Η ζύμη θα είναι κολλώδης και δύσκολη στη διαμόρφωση, τοποθετήστε την στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί, διευκολύνοντας το χειρισμό της και το σχηματισμό.
Αν θέλετε πραγματικά να επιταχύνετε τη διαδικασία, τότε ανοίξτε τη ζύμη στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Θα σταθεροποιηθεί πιο γρήγορα.
Τοποθετήστε τη ζύμη με ένα κουτάλι ή ένα κουτάλι παγωτού και τοποθετήστε την στο ταψί. Πιέστε την ελαφρά με ένα πιρούνι.

Βάλτε το πιρούνι σε λίγο αλεύρι πριν πιέσετε. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το πιρούνι δεν κολλάει στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° C για 8 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, αλλά αφήστε τα μπισκότα στο ταψί για περίπου 5 λεπτά πριν αφαιρέσετε.
Τα μπισκότα θα συνεχίσουν να ψήνονται ακόμη και αφού αφαιρεθούν από το φούρνο.
Αφαιρέστε απαλά με μια σπάτουλα και αφήστε να κρυώσουν.
Σημειώσεις συνταγής
1. Το μεγάλο πράγμα για αυτά τα μπισκότα είναι ότι μπορείτε ακόμη και να αφήσετε τη ζάχαρη, αν προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε το φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετα σάκχαρα. Το κάνω αυτό συχνά με τη συνταγή … μειώνοντας τις θερμίδες, αλλά εξακολουθεί να παίρνει αυτό την εξαιρετικά νόστιμη γεύση βουτύρου 
2. Αν δεν έχετε κανένα βουτυρόγαλα ή απλό γιαούρτι, απλά αντικαταστήστε το προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή ξύδι σε ¼ φλιτζάνι (60ml) γάλα. Αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά πριν την προσθέσετε στη συνταγή.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο τέλεια κρουσανάκια με γέμιση σοκολάτας
Επόμενο άρθροΨωμάκια σκόρδου με τυρί