Το μιλφέιγ είναι ένα κλασικό γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει. Με τη τραγανή στρώση φύλλου, την απαλή κρέμα και τη γλυκιά επικάλυψη, είναι το απόλυτο επίκεντρο κάθε γλυκού τραπεζιού.
Υλικά:
3,5 πακέτα σφολιατίνια
1,500 λίτρο γάλα φρέσκο
11 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3 βανίλιες
3 αυγά
11 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο.
1 φυτική σαντιγί 500 γραμ. (πράσινο κουτί).
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι. Και τα ρίχνουμε στο γάλα,και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο. Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα τη φυτική κρέμα για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί και ρίχνουμε 50 γραμ. άχνη ζάχαρη.
Αλείφουμε το πάτο του ταψιού (χρησιμοποίησα ταψί μεγάλο της κουζίνας) με λίγο φυτική κρέμα.
Τοποθετούμε μια σειρά σφολιατίνια μετά απλώνουμε τη μισή κρέμα. Τοποθετούμε ακόμα μια σειρά σφολιατίνια απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τώρα απλώνουμε τη φυτική σαντιγύ από πάνω.
Τρίβουμε από πάνω σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμο.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε!!!
Καλή επιτυχία!!!
H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης