Σοκολατόπιτα με φυστίνι Αιγίνης

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
180 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
100 ml λάδι
220-230 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας κακάο

για το σιρόπι:

300 ml γάλα
100 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
+ αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένας πυκνός αφρός.Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια ζάχαρη και ενσωματώνουμε ελαφρά. Η σύνθεση είναι απαλή, πιο απαλή από το συνηθισμένο κέικ. Μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει να είναι!
2. Λιπάνετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα.
3. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να περάσει το τεστ της οδοντογλυφίδας.

4. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σοκολάτα.
5. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω όλη τη σάλτσα σοκολάτας. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γαρνίρουμε το κέικ φιστίκι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://ciocolatacuzambete.ro/

Προηγούμενο άρθροΖεστό κρασί ❄🍷🍷
Επόμενο άρθροΣπιτικό Ραχατ Λουκούμ…για πρώτη φορά