Το συγκεκριμένο πιάτο (Μπουγιουρντί) το πρωτοδοκίμασα σε μια ταβέρνα που σερβίρει κυρίως χοιρινά μπριζολάκια. Το όνομα του ιδιοκτήτη είναι Τέλης (και ονομάζονται τα μπριζολάκια του τέλη), από όπου και το όνομα της συνταγής: Ουζομεζές του Τέλη.
Φυσικά, αυτή είναι η δική μου εκδοχή της συνταγής. Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί καυτερές πιπεριές και παραλείπει την καυτερή σάλτσα τσίλι.
Δεν νομίζω ότι έχει και σκόρδο. Κατά τα λοιπά είναι λίγο πολύ το ίδιο.

Υλικά

Τυρί φέτα, γύρω στα 200 γρ.
3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 γλυκές πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Ζεστή πάστα τσίλι (προαιρετικά)
Αλάτι, για γεύση
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
Ρίγανη, 2-3 κουτ.

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κόψτε σε κομμάτια…

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες και μετά τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες. Θρυμματίζουμε τη φέτα.
Σε ένα κατάλληλα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια της ντομάτας, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ρίγανη και αλάτι (μην το παρακάνετε: η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή).
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε τη πάστα τσίλι (αν θέλουμε) και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά για άλλη μια φορά.

Βήμα 2: Τυλίξτε το…

Στρώστε σ ένα δεύτερο μπολ με λαδόκολλα. Σπρώξτε το χαρτί μέσα ώστε να ακολουθεί το σχήμα του μπολ.
Μεταφέρετε το μείγμα από το πρώτο μπολ. Σκεπάζουμε με χαρτί και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βάλτε τη συσκευασία μέσα σε ένα πυριμαχο σκεύος και βάλτε το στο φούρνο. Αφήστε το να ψηθεί για 35 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί, μετά το ξαναβάζετε στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά.
Μπορείτε να το σερβίρετε ως έχει ή να το μεταφέρετε σε άλλο πιάτο.

ΠΗΓΗ By  in Cooking